Balıkçı |
İnce bir zevkin çizgilerini yansıtan bir dekorda, kulağınıza gelen hoş tınılar eşliğinde ve hoş bir ambiansta unutulmaz bir gece geçirebileceğiniz özel bir mekan.Kalamar Dolması, Karides, Güveç, Krep Balıkçı ve daha nice balık ve meze çeşitlerinin bulunduğu restoranda, misafirlerin balıkları kolayca görüp seçebilecekleri bir sergileme bölümü yapılmıştır. Tüm bu lezzetlerin ardından o nefis Hurma Tatlısını deniz manzarası karşısında, böylesine seçkin bir ortamda profesyonel elemanların hizmeti ile tatmak isterseniz Balıkçı'ya uğrayabilirsiniz. Özellikle haftasonları yaşanan yoğunluk nedeniyle rezervasyonsuz gitmemeniz önemle duyurulur. Özel park alanı ve park görevlisi ile de park sorunu yaşamıyorsunuz. (Zeynep Tunaboylu, Bilkent Üniversitesi, Oğrenci) |
|
Pizza Pino |
İtalyan mutfağının doyurucu lezzetini seven insanlar Bağdat Caddesi'nde 20 seneden beri hizmet vermekte olan Pizza Pino'da geçirdikleri saatlerden büyük zevk alabilirler. Pizza Pino lezzetli pizza ve spaghettileriyle meşhurdur. Pazartesi hariç, her gece İngilizce, İtalyanca ve Türkçe şarkıları farklı gruplardan canlı olarak dinleyebilirsiniz. (Aysun Gereklioğlu, Bilkent Üniversitesi, Oğrenci TOMYO) |
|
Carpe Diem |
Sıcak atmosferi ve uygun yeriyle Bağdat caddesinde
alışveriş yaparken uğrayabileceğiniz bu cafe bar iyi düşünülmüş iç dizaynı ve
jazz’dan klasik'e çeşitlenen müzik kalitesiyle ilgi çekiyor. Rejim yapanlar ve
vejeteryanlar için hazırlanmış yemeklere ve özellikle çok çeşitli makarnalara
sahip bu mekan, geceyi uzatmak ve birşeyler içmek için de yeterli bir bara sahip.
Duvardan ışıklandırılmış resimler ve tahta masalar ortama ayrı bir hava katıyor.
İyi |
|
Çiya Sofrası |
Gaziantep ve güney mutfağının en seçkin örneklerinin yanısıra, unutulmuş örneklerini de sunuyor. Antep'e özgü kebaplar ve tencere yemekleri özellikle önerilebilir. Öğle servisinden akşam saatlerine kadar geniş ve çeşitli bir müşteri kesimine hitap ediyor. Şefi Musa Bey ile, Anadolu yemekleri hakkında, geniş ve ayrıntılı sohbetler ücrete dahil değil.(Hüseyin Büyükçınar, Avukat) |
|
Soho |
İstanbul'un en gözde semtlerinden olan Bağdat cad.'de hizmete giren Soho Cafe, kısa zamanda İstanbul'un popüler mekanlarından olmayı başarmıştır. Özellikle gençler tarafından rağbet gören cafe'yi alışılmış tarzın dışındaki dekorasyonu, bu dekorasyonu tamamlayan modern ışık düzeni oldukça dikkat çekici bir mekan haline getirmiştir. Hergün 24.00'a kadar hizmet veren cafe, değişik kahve çeşitleri, hafif tatlıları ile öğleden sonra keyfi için seçilebilecek bir mekan olabileceği gibi, sunduğu iştah açıcı salatalar, sandviçler ve kendilerine özgü sundukları et ve tavuk çeşitleri ile akşam ve öğle yemekleri için ideal bir mekan olmustur. Ayrıca çalınan alternatif müzikler de buranın tamamlayıcı bir özelliğidir. (Esra Boran, Bilkent Üniversitesi, Oğrenci TOMYO) |
|
Marmara |
Cadde üzerinde yaptığınız alışverişlerden ya da yürüyüşlerden sonra uğrayabileceğiniz rahat bir mekan. Menüsünün zenginliği iştah açıcı. Her tada hitap eden yemeklerle donatılmış olan menüsünün fiyatları standardın biraz üstünde ama verilen paraya değiyor doğrusu. Özellikle dondurma düşkünüyseniz, bu cafeyi tercih etmenizi öneririm çünkü tatlı mönüsü birbirinden lezzetli dondurma kuplarından oluşturulmuş. Ayrıca özel park yerinin de olması onu diğer cafelerden ayıran başka bir özelliği. (Eda Can, Bilkent Üniversitesi, Oğrenci TOMYO) |
|
Ethemefendi 36 |
Eski bir köşk restore edilerek kazanılmış çok
güzel bir mekan! Mönüsü tek bir damak zevkine hitap etmektense, birçok ayrı tadı
sunmak amacı ile hazırlanmış, haftanın her gunu canlı müzik olan bu mekanı gönül
ferahlığı ile tavsiye edebilirim. Yemeginiz bittiğinde ise köşkün ikinci katındaki
dekorasyon mağazasını da gezebilirsiniz. Özellikle de yaz ve güneşli bahar |
|
Nezih Kebap |
Güneydoğu Anadolu mutfağının İstanbul'daki başarlı bir temsilcisi olan Nezih Kebap seçkin ve özenli hizmetiyle ününü hak ediyor. Klasik kebap çeşitlerinin yanında buraya özel Keme kebabı (özel bir mantardan yapılıyor), tatlı katmer, Şiveydiz, ünlü Antep turşusunu burada tadabilirsiniz. Yemeklerde kullanılan bütün malzemeler özel olarak Urfa ve Antep'ten getiriliyor. Domatesler bile İstanbul'dan alınmıyor. Yaz aylarında bahçe kısmıyla da hizmet veren Nezih Kebap hem servis kalitesi hem de yiyecek çeşitliği bakımından haklı bir üne sahip. (Aysun Gereklioğlu, Bilkent Üniversitesi, Oğrenci) |
|
Adana Asmaaltı |
Lezzetli kebapları ile meşhur. Özellikle ciğer şiş denenmeli. Çiğ köfte ise bir harika. Alkolsüz olan bu lokantada içecek olarak "şalgam suyu"ndan vazgeçilmemeli. Atmosfer ve dekorasyon vasat. Sadece iy kebap yemek isteyenler tercih ediyor. Rezervasyon yapılamiyor. (Albert Levi, Boğaziçi Univ. Bilgisayar Mühendisliği Bölümü, Araştırma Görevlisi) |
|