Ankara-KızılayRestoGuide
Left2Main.gif (1088 bytes) Ana Sayfa Restoran Ekleyin English

Zenger Paşa Konağı

Ankara Kalesi, Et Lokantası
(312) 311 70 70

Ankara Kalesinin ilk turistik restoranı.1595 yılında inşa edilen bu bina Osmanlılar zamanından bu zaman kadar gelebilmiştir.1991/92 senelerinde Erkal Zenger tarafından restore edilmiş ve hizmete girmiştir. Eski Ankara Evlerini andıran Zenger Paşa Konağı otantik bir atmosfere sahip. Üçüncü katı restoran olarak kullanılan Zenger Paşa Konağında akşamları Ankara`nın gizemli ve eşsiz manzarasını Fasıl eşliğinde seyredebilir ;içkilerinizi yudumlayabilirsiniz. Ayrıca Anadolu`nun çeşitli yemeklerini burada tadabilirsiniz;ozellikle paşa pidesi,gözleme ,saç kavurma mantı en çok tercih edilen yemekler. Fiyatlarının çok pahalı olmayışı her kesimden insanın gelmesini sağlıyor, özellikle de memur, öğrenci, bürokrat kesiminden insanlar geliyor. Ayrıca gelmeden önce rezervasyon yaptırılabiliyor. (Beyhan Baydur, Bilkent Üniversitesi, Öğrenci TOMYO)

Göksu

Bayındır sok. 22/A  Türk Mutfağı
(312) 431 22 19

Dekorasyonunda dikkat çeken unsur, Ankara’nın da simgesi haline gelen “Hitit Güneşi ve Uygarlığın freskleri”. 230 kişilik müşteri kapasitesi olan restoran, günün trendi olan fusion mutfak sistemini oturtmuş. Fransız, Rus, Türk ve özellikle Karadeniz bölgesi yemeklerini aynı anda bulmak mümkün. Karadeniz bölgesi yemeklerinden olan kara lahana sarma, turşu kavurma ve kuymak favorilerim arasında. Balık ve deniz ürünlerinin de envai çeşidini bulmak mümkün. 12:00 ile 24:00 saatleri arasında hizmet veren restoranın fiyatları da oldukça uygun. Her kesime hitap eden restoran da üst düzey bürokratları ve yabancı konukları da görmek mümkün. Restoran Ankara Büyük Şehir Belediyesi “Özel Temizlik” ödülünü alarak, gerek servisi ve gerek kalitesiyle dört dörtlük bir işletme oluşturuyor. Dikkat edilmesi gereken tek husus park problemi. (Onur Sağlam, Bilkent Üniversitesi, Öğrenci TOMYO)

Körfez

Bayındır sk. Balık & Et Lokantası
(312) 431 14 59

Öğleyin Türk mutfağı, akşam içkili balık ve et lokantası. Çekirdekten yetişme sahibi uzun zaman restoranla ilgili her işi yapiyor. Yemek alış verişini bile kendisi yapiyor. Garsonlar da uzun zamandır aynı. Bon Filet, güveç yemekleri, balık ve künefe çok güzel yapılıyor. Tavsiye ederim. Orta sınıf ve üzerindeki herkese hitab ediyor(esnaf, bürokrat ve bazı entellektüel). Her zaman çok kalabalık, yer bulmak için bekliyebilirsiniz. Rezervasyon 19.00'a kadar yapılıyor. Kredi kartı kabul edilmiyor. (İhsan Çetin, Bilkent Üniversitesi, Öğr. Gör. TOİYO)

Uludağ

Ulus, Denizciler cad. No. 54, İskender Restoran
(312) 309 04 00

Ulus’taki Uludağ restorant 40 yılı aşkın bir süredir hizmet vermekte.İskender üzerine uzmanlaşmış ve çekirdekten yetişen sahibi servis ve yemeklerin kalitesini hiç düşürmeden devam etmekteler. Menüde çok çeşitli seçenekler yok sadece iskender var veya isteğe göre fleto istenebilir. Restoran’ın yeri ise biraz kötü,aklınıza estiği zaman gidebileceğininiz yerde değil özellikle bazı Cumartesi ve pazarları rezervasyonsuz yer bulmanız zor olabilir. (Okan Baltutan, Bilkent Üniversitesi, Öğrenci TOMYO)

Hacegan

Yenimahalle, Demet Parkı Yanı, Türk Mutfağı
(312) 334 03 77

Yeşillikler arasında, büyüleyici havuz manzarası ile stres ve sıkıntıdan bir an olsun uzaklaşabilmenizi sağlayacak Hacegan Sofrası… Sahip olduğu Şark köşesi ahşap yer sofralarından oluşan, minderlerin üzerinde, fıskiyeli küçük bir havuzun etrafında içinizi ıstan; keyifle vakit geçirebileceğiniz ve tarihi hissedebileceğiniz bir mekan. Ayrıca klimalı geniş salonlarında, hacegan lezzeti farkı ile düğün, sünnet töreni gibi özel günlerinizi sevdikleriniz ile paylaşabilirsiniz. Özellikle Antep fıstıklı spesyal çorba denemeniz gerekenlerden. Bu arada içeceklerin tümünün alkolsüz olması dezavantaj gibi görünsede, yine de memnun kalacaksınız. Üstelik fiyatlarda verilen hizmete eşdeğer. Haftanın tüm günleri hizmet verilmektedir. Kısacası Hacegan’da keyifli saatler sizi bekliyor.(Süleyman Taşpınar, Bilkent Üniversitesi, Öğrenci TOMYO)

Washington

Ankara Kalesi, Et Lokantası
(312) 435 06 41.

Rezervasyon Ankara Kalesinde senelerdir hizmet veren restoranlardan birisi.Yeri itibariyle,kentin gürültülü yoğun yaşamından;sessiz,huzurlu bir ortama taşıyor bizi...Eski Ankara evlerini andıran ahşap çatısı, zemini, duvarlardaki eski Ankara resimleri insana huzur vermeye yetiyor.Müşteriler genelde milletvekilleri,bürokratlar ve turistlerden oluşuyor. Yirmibeşi içeride yirmibeşide dışarda olmak üzere toplam elli masa ile ikiyüzelli müşteriye hizmet verebilecek kapasitede.Hergün 12:00-14:30 (öğle servisi) ve 19:00-24:00(akşam servisi)arası hizmet veriyor.Ancak servis personelinin yetersizliği göze çarpıyor.Klasik müzik eşliğinde,çok da geniş olmayan fakat yeterince lezzetli ve özel olan menüsünü tadabiliyoruz. En çok tercih edilen yemekler arasında;Somon füme krepli(soğuk),Mantar gratin (sıcak), Mantar fleminyon (tavada), Şatobrian (kömür ızgarada), Kale spesial kebap (spesial) ve tatlılardan Chocolate souffle geliyor.Ayrıca ender bulunan ve sadece Saroz üzümünden üretilen"SARAFİN"şarabı müşterilerin hizmetine sunuluyor.
Fiyatların normal oluşu, ortamın sadeliği, klasik müziğin eşliği, farklı lezzetteki menüler insanı tatmin etmeye yetiyor. (Umut Gencer, Bilkent Üniversitesi, Öğrenci TOMYO)

Ye-An

Sanayı Bölgesi, Kazım karabekir Cad. Özer han No. 31/15, Pideci
(312) 341 91 81

İşte size pide yemeği alışkanlık haline getirecek bir yer. Bu sözler size iddialı gelebilir fakat; Ye-An Ankara’nın en güzel kuşbaşılı ve kıymalı pidesini yıllardır müşterilerine sunuyor. Yer olarak sanayi bölgesine yakın olması bir dezavantaj gibi gözükse de, burada Ankara’nın her yerinden ve her kesiminden damak zevkine düşkün insanlara rastlayabilirsiniz. Ben size burada yanında közlenmiş yeşil biberle servis yapılan kuşbaşılı pideden bir kere yedikten sonra, oranın daimi müşterilerinden biri olacağınızı garanti ediyorum. Kredi Kart kabul edilmiyor. (Keskin Koray, Bilkent Üniversitesi, Öğrenci TOMYO)

Nox Garden

Ankara Kalesi -Kınacılar Evi, Et Lokantası
(312) 324 25 00

Tarihi Ankara Kalesi içerisinde farklı dönemlerde ve mimari tarzlarda yapılmış 9 adet tarihi yapıdan meydana gelmiş bir turizm ve kültür kompleksidir. İçerisinde farklı olanaklar sunan ve değişik tarza sahip 3 adet restorantın yanısıra sadece hafta sonları program yapan bir barı, dekarasyon mağazaları ve seramik sergisi olan atmosferi değişik bir eğlence yeridir. Alışılmış kale restoranları içerisinde çok daha fazla ferah bir ortama sahip olan bu restorantta canlı çigan ve alaturka müziği eşliğinde almış olduğunuz seçkin türk mezeleri ve yemeklerinden sonra geceyi kaliteli bir müzik programının yapıldığı barda bitirmek ve tarihi 4000 yıl öncesine dayanan kaleye veda etmek ilginç bir gece yaşanmasına olanak verir. (Ümit Ok, Bilkent Üniversitesi, Öğrenci TOMYO)

Boyacızade Konağı

Ankara Kalesi, Et Lokantası
(312) 310 25 25

Alaturka "Özgün" bir lokanta. Ankara kalesinde yer aldığı için, tüm Ankara rahatlıkla seyredilebiliyor. Türk mutfağının en zengin mezeleri ve sıcakları sunulmakta ve eski Türk evlerine has dekorasyonu otantik bir hava katmaktadır. Genellikle iş adamları ve kalabalık gruplar tarafından rağbet gören mekanın yaş ortalaması da buna bağlı olarak yüksek. Ankara manzarası, bunla beraber fasıl eşliğinde sunulan leziz Türk mutfağı müşteriyi sonsuz derecede keyifli kılıyor. (Murat Soyaltay, Ekonomist)

Net Piknik

Kızılay, İnkilap sk 7, Birahane-meyhane
(312) 435 06 41.

Rezervasyon yapılmıyor. Ankaranın merkezinde gece saatlerinde alkollü kişilerin bol olduğu bir yerde, ve semtin en eski birahanesi dir. Uzun yıllardır aynı dekor, eski ve kötü. Restoranın özellikleri : Samimi ve geneleksel, mezeler taze ve kaliteli. Müşteri kompozisyonu orta sınıf içki dostları. Hem iyi vakit geçirmek, hem iyi yemek için. Pazar günler kapalı. (Barbaros Erkmen, İkoor, Genel Müdür)

Erzurum Otlu Çağ Kebabı

Emek 8. cadde 97, Türk petrol yanı, Kebapçı
(312) 223 37 81

Ankara'da her zaman aynı şeyleri yemekten sıkılıp; farklı ve özel tadlar arayanlar için Erzurum Oltu Çağ kebabı insanların pişman olmayacakları bir tercih sayılabilir. Ne insanların bakabilecekleri bir menü ne yemek içecek tatlı çeşitliligini ne de diğer restoranlar gibi pahalı ve lüks bir dizayn bulabilirsiniz. Ama hiçbir yerde yiyemeyeceğiniz Erzurum Oltu Kebabını, hiçbir yerde içemeyeceğiniz yayık ayranını, hiçbir yerde göremeyeceğiniz bölgeye has halı ve kilimleri ve orada çalışan insanların sıcaklığını aynı anda bulabilirsiniz; bütün bunlar sizin farklı bir gece geçirmenizi sağlar.Oltu Kebabı küçük porsiyonlar halinde gelir; servis hızını siz ayarlayabilir, böylelikle yediğiniz yemekten bir kat daha fazla haz duyabilirsiniz. Bunun yanında restoranın dış görünümünün herkes tarafından çekici sayılabileceği söylenemez. (Erkan Tütümcüoğluk, Bilkent Üniversitesi, Öğrenci TOMYO)